Om oss

 

 

Jag heter Allfred Broström och spelar alt-, tenor- och sopransaxofon. Jag är född i Finspång och bosatt i Norrköping. Jag arbetar som saxofonlärare samt frilansande musiker. Jag är utbildad vid Ingesunds Musikhögskola, Utrecht Conservatory of art (Nederländerna) samt Örebro Musikhögskola inom jazzmusik med tonvikt på improvisation.

 

Förutom Fredagsduon så spelar jag i diverse sammanhang. Jag har under de senaste åren fördjupat mig i folkmusik. Min främsta förebild är Jonas Knutsson. Hans skickliga melodispel invävt med välklingande improvisationer har influerat mitt spelsätt.

 

 

 

 

 

 

 

Jag heter Jonas Jansson och är gitarrist, pedagog & kompositör född och uppvuxen i Linköping bosatt i Norrköping. Musikstudier vid folkhögskola och sedan Musikhögskolan Ingesund. Utbildad musiklärare i klass, elgitarr samt folkmusikgitarr. Jag arbetar i dag som musikhandledare och som musiker.

 

Med lärare som Mattias Perez, Mats Berglund och Lisa Hellsten har jag fördjupat mig i folkmusikgenren med den akustiska gitarren som främsta verktyg. Spelar i konstellationerna Trio Fri, Fredagsduon och Kongshaug/Jansson Duo.

Copyright © All Rights Reserved